Почистване и защита

 

ПРОДУКТИ И ХАРАКТЕРИСТИКИ

ОПИСАНИЕ

СПЕЦИАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ЗАЩИТА

Специални продукти

 

alt

ANTIFUMEE DIESEL

Опаковка:

0.2, 20 л

добавка

дизел

Предназначение: Добавка за дизелово гориво (дизелови и турбодизелови двигатели с или без директно впръскване) за намаляване на пушека и подобряване на горенето.

Свойства и предимства: Подобрява изгарянето и допринася за икономия на гориво. Чувствително намалява пушека от ауспуха. Предпазва горивната система от ръжда. Удължава живота на нафтовата помпа и двигателя. Повишава цетановото число на дизеловото гориво с 2-3 пункта. Почиства горивната система и горивопровода.

Превантивна употреба: Един флакон за 40-60 литра гориво. При проблеми с работата на двигателя: два флакона за 40-60 литра гориво. След употреба запазва действието си в продължение 2-4 пълни резервоара. 

alt

NETTOYANT Carburateurs /Injecteurs

Опаковка: 200 мл.

добавка

бензин

Предназначение:  Почистваща добавка за карбуратори и инжекциони на бензинови двигатели. Предпазва горивните системи от замърсяване.

Свойства и предимства: Разтваря и премахва утайки и лакове, запушващи отворите на карбуратора и инжекторите. Стабилизира ниските обороти. Удачно за всички видове бензинови двигатели с или без катализатори. Води до икономия на гориво до 15%. Подобрява горенето и намаля пушека.

Превантивна употреба: Поставя се един флакон в резервоара преди наливане на горивото. Повторете операцията веднъж на всеки пет пълни резервоара.

alt

ANTIUSURE MOTEUR

Опаковка: 200 мл.

добавка

двигател

Предназначение:  Молибденова добавка за двигателни масла. Подсилена със специфични противоизносващи компоненти. Прибавен към маслото този продукт е предназначен за големи натоварвания и/или двигатели с голям пробег.

Свойства и предимства: Подобрява противоизносващите качества на маслото, специално в студени или много топли условия. Намалява шума и температурата на двигателя. Поддържа качествата си дори при много високи температури. Образува тънък защитен маслен филм.

Начин на употреба: Един флакон за 4 л. масло. Смесете предварително, или налейте директно в двигателя.

alt

ANTIUSURE TRANSMISSION

Опаковка: 100 мл.

добавка

скорости

EP

“Extreme Pressure качества

Предназначение:  Молибденова добавка за масла на скоростни кутии. Подсилена с EPExtreme Pressure” компоненти. Прибавен към трансмисионното масло този продукт се прилага при затруднено превключване или шум.

Свойства и предимства: Подобрява противоизносващите и “Extreme Pressure” качествата на маслото. Намалява шума. Поддържа качествата си дори и при много високи температури. Отлична устойчивост в тежки режими на експлоатация.

Начин на употреба: Един флакон за 1-2 литра масло. Смесете предварително с маслото или налейте директно в скоростната кутия.

*Забележка: Да не се използва при автоматични скоростни кутии и диференциали с шперове.

alt

ANTIGRIPPANT

Опаковка:

0.1, 1 кг.

паста за

сглобки

Предназначение:  Медна паста за сглобки. Използва се за предпазване на механични детайли работещи в тежки условия дори и на открито и подложени на висока температура.

За употреба против ръжда и корозия: защитава болтове, кабели, вериги и всички елементи работещи на открито (индустрия, флота).

За употреба при висока температура: болтове и гарнитури (ауспуси, цилиндрови глави, тръби…). Идеална херметичност при гарнитури и сглобки от – 35 °С до + 1100 °С.

 

alt

PATE ALU

Опаковка: 500 мл.

паста

спрей

Предназначение:  Алуминиева противозадираща паста. Създадена да смазва в изключително горещи условия. Много ефикасна при температура над 500 °С. Идеално приложение за механични възли на камиони, пътно строителни и селскостопански машини намиращи се на открито, подложени на лоши климатични условия и тежки натоварвания.

Свойства и предимства: Предотвратява образуването на ръжда. Отлична издръжливост на вода. Замества успешно медната паста там, където присъствието на мед може да предизвика химична реакция.

Начин на употреба: 1) Разклатете добре спрея. 2)Напръскайте от 20 см. 3) Почистете спрея като го обърнете наопаки и натиснете няколко пъти помпа-дюзата.

alt

DEGRIPPANT

Опаковка: 400 мл.

деблокиращ

спрей 4 в 1

Предназначение:  Мултифункционален спрей 4 в 1. Деблокира, предпазва, смазва и премахва влагата. Препоръчва се за деблокиране на болтове, гайки и други сглобки. Този продукт също е ефикасен за предпазване от влага на метални и електрически части.

Свойства и предимства: Предпазва от ръжда. Намалява триенето между детайлите. Добавките: детергентни, диспергиращи и тези против ръжда свързани със специфични разтворители и маслени бази, правят действието му особено ефикасно при силно клеясали детайли. Противоизносващите добавки свързани със специалните маслени бази, намаляват триенето между детайлите.

Начин на употреба: 1)Пулверизира се нужният участък и се изчаква от няколко минути до няколко часа, в зависимост от дебелината на ръждата.  

alt

PROTECPROP

Опаковка: 500 мл.

спрей

грес

Предназначение: Безцветна грес за дълготрайно предпазване. Предназначена за дълготрайно предпазване на плъзгащи и търкалящи се механизми, шарнирни връзки и вериги. Широко приложение в селскостопанската техника, автомобилните и мореплавателните съдове.

Свойства и предимства: Отлични смазочни свойства. Добра водоустойчивост. Висока механична и температурна стабилност. Добрата й лепливост намаля необходимостта от честото й използване.

Начин на употреба: Пулверизира се върху необходимите от протекция части.

alt

CONTACT CLEANER

Опаковка: 400 мл.

контакт

спрей

Предназначение:  Контакт спрей за подобряване/ възстановяване на ел. проводимостта и почистване. Изключително ефективен при мореплавателни съдове.

Свойства и предимства: Веднага след употреба изсъхва много бързо и оставя тънък защитен филм. Този филм има няколко отличителни качества: силен прогонващ спрямо влага и вода, отлична антикорозионна активност, прониква и почиства изцяло.

Начин на употреба: 1)Разклатете спрея. 2)Напръскайте частите. 3)Изчакайте за кратко и напръскайте отново ако е нужно. Използвайте винаги при проблеми със запалването, породени от влага/вода.

alt

DEGRAISSANT FREINS

Опаковка: 500 мл.

обезмаслител

спрей

Предназначение:  Обезмаслител за спирачни системи. Предназначен за почистване и обезмасляване на спирачни системи на автомобили, камиони, мотоциклети, индустриални, пътностроителни машини и селскостопанска техника.

Свойства и предимства: Почиства и обезмаслява всички части на спирачната система (барабани, дискове, накладки, спирачни цилиндри, гарнитури), както и всички елементи на съединителя. Премахва трайно масла, греси, спирачна течност и други трайни замърсители. Подобрява действието на спирачната система. Не оставя никакви следи. Подходящо също и за обезмасляване на малки части, както и на електрическо оборудване.

Начин на употреба: Напръсква се първоначално и се оставя да реагира за 20 секунди. Тази операция се повтаря в зависимост от степента на зацапването. Подсушава се с въздух под налягане, или чист парцал.

Радиатори

 

alt

ANTIFUITE RADIATEUR

Опаковка: 250 мл.

добавка

при течове

Предназначение:  Добавка за премахване на течове по охладителната система. Този продукт се прилага за охладителните системи на автомобили, камиони, автобуси, индустриални и пътностроителни машини.

Свойства и предимства: Запушва и спира течове по цялата охладителна система и двата радиатора (двигател и парно), гарнитурите на водната помпа и термостата, блока и главата. Спира течовете до 10 минути. Запушването е завинаги. Издържа на вибрации и висока температура.

Начин на употреба: Пуска се двигателя в ход до отварянето на термостата. Течността се налива в разширителния съд. 1 флакон за лекотоварни, 2 флакона за бусове и тежкотоварни.

alt

DETARTRANT RADIATEUR

Опаковка: 250 мл.

добавка

при запушване

Предназначение: Течност за почистване на охладителната система. Този продукт се употребява за почистване, премахване на котления камък в охладителните системи и оптимизиране на топлообмена.

Свойства и предимства: Унищожава бактериите причиняващи запушвания. Разтваря трайно котления камък и предпазва от ръжда, благодарение на специалните си добавки за киселинна среда. Не е корозивен спрямо мед, бронз, алуминий, калай, месинг, стомана, чугун, както и гарнитури и гумени съединения.

Начин на употреба: 1)Налива се в радиатора както следва: една доза за леки автомобили; две дози за товарни автомобили. 2)След това двигателя трябва да работи в продължение на 40 мин.; 3)Източете цялата течност от охладителната система, когато двигателя поизстине; 4)Задължително изплакнете охладителната система два пъти с вода преди да налеете съответната охладителна течност.

Козметика и почистване

 

alt

NETTOYANT

CLIM

 

Опаковка: 300 мл.

спрей

климатик

Предназначение:  Nettoyant Clim е високоефективна почистваща пяна във вид на спрей. Притежава силни антибактериални свойства, който изчистват климатичната система.

Свойства и предимства: Премахва бактериите, микробите и праха по всички повърхности на климатичните системи. Дълга и гъвкава тръба осигурява лесна употреба дори и на по-труднодостъпни места. Безвредна към вентилаторите и системите на климатика. Силни антибактериални активни съставки спомагат за бързо и оптимално почистване. Отговаря на европейските стандарти за безопасност EN 1040 и EN 1276.

* Указания: 1)Разклатете добре аерозола преди, и ако се налага, по-време на употребата; 2)Изпръскайте Nettoyant Clim в отвора на климатичната система (най-често под/зад двигателя); 3)Използвайте един спрей за едно превозно средство; 4)Изчакайте приблизително 15 минути за да подейства препарата; 5)Включете климатика на ниска скорост в продължение на 5 мин.

*Забележка: Изключително запалим продукт. Следвайте стриктно инструкциите за безопасна работа. Да не стои в близост до искри или повишена температура. Съхранявайте при температура над 5 градуса.

alt

CLIM N1

 

Опаковка: 150 мл.

спрей

купе

Предназначение: YACCO CLIM EN1 e спрей за почистване, обезпаразитяване и дезифекциране. Този продукт  спира образуването на микроорганизми, освежава и премахва неприятните миризми като атакува източника им.
Свойства и предимства:
Анти-бактериален препарат в съответствие с европейските норми EN 1276 и EN 1650. Спира разпространяването на микроорганизми: бактерии, плесен и мухъл. Препаратът третира едновременно интериора и вентилационната система.
Начин на употреба:
1).Нека препаратът да се сложи на пода на противоположната на шофьорската седалка. 2) Отворете всички въздохопроводи на вентилационната система.
3) Запалете двигателя и настройте климатика (вентилацията) да циркулира въздуха само в купето. 4)Активирайте спрея. 5) Затворете вратите и всички прозорци. 6)Изчакайте 10 митути след като е изпразнен спрея. 7)Спрете климатика  (вентилацията) и отверете вратите, за да се проветри.
Предпазни мерки:
Изключително запалим продукт. Следвайте инструкциите за безопасност. Дръжте далеч от пламък или искри. Съхранявайте при температури над 5 градуса. Използвайте този продукт само по предназначение!

alt

NETTOYANT Plastiques MAT

Опаковка: 400 мл.

спрей

мат

Предназначение:  Антистатичен, повърхностно непромокаем и парфюмиран препарат за подновяване на арматурни табла и други пластмасови части на автомобилите. Особено подходящ за изкуствена кожа и повърхности от фенолитни смоли.

Свойства и предимства: Приятен ментов мирис. Не съдържа силикон или хлорни разтворители. Създава матов оттенък. Подновява и придава нов аспект на третираните повърхности.

Начин на употреба:  1)Разклатете енергично флакона преди употреба; 2)Напръскайте повърхността от разстояние 20 см.;  3)Избършете с мека и суха кърпа след около една минута.

* Забележка: Ако го използвате при много горещо време, проветрете добре автомобила преди и след употреба.

alt

NETTOYANT VITRES

Опаковка: 500 мл.

спрей

стъкло

Предназначение: Препарат за външно и вътрешно почистване на стъкла. Почиства и премахва петна и нечистотии по външната и вътрешната повърхност на стъклата.

Свойства и предимства: Хиперактивната пяна позволява почиствана с едно единствено напръскване. Разтваря мазни или сухи петна. Премахва петна от насекоми, птичи екскременти, следи от мазни пръсти и прах. Не съдържа абразив и не оставя следи. Предотвратява изпотяване на стъклата.

Начин на употреба:  1)Разклатете енергично флакона преди употреба; 2)Напръскайте повърхността и изчакайте около 1 мин; 3) Забършете с мека и суха кърпа.

alt

SHAMPOOING TISSUS

Опаковка: 500 мл.

спрей

тапицерии

Предназначение: Препарат за подновяване и почистване на тапицерии. Силно активен, този продукт се препоръчва за подновяване на тапицерии. Премахва петната и придава нов вид на всички видове тъкани.

Свойства и предимства: Силно проникващ препарат с висока детергентност почистващ активно тъканите. Антистатични и импрегниращи свойства предпазващи материите от бързо замърсяване. Подновява цветовете на текстила.

Начин на употреба: 1)Разклатете енергично флакона преди употреба 2)Напръскайте повърхността от разстояние 30 см. (важно: YACCO препоръчва да направите предварителен тест върху скрита част от тапицерията за разтворимостта на цветовете). 3)Оставете да изсъхне докато по повърхността се появи бял прах. 4)Използвайте прахосмукачка или неабразивна гъба за изтегляне на пяната. 5)При затруднения разтъркайте внимателно с неабразивна гъба преди изтеглянето. 

alt

JANTPROP

Опаковка: 1 л.

препарат

джанти

Предназначение:  Почистващ препарат за джанти на автомобили. Лесно почиства джантите и им придава блясък.

Свойства и предимства: Притежава висока детергентност. Разтваря маслени налепи и отлагания от накладките. Възвръща блясъка на алуминия. Не оставя никакви следи. Не поврежда полирания алуминий и боята. Биоразградим продукт създаден по европейските норми за опазване на околната среда.

Начин на употреба:  1)Напръсква се директно върху джантата и се повтаря ако е необходимо; 2)Оставя се да реагира около 15 сек; 3)Изплаква се обилно с вода.

*Забележка: Изплаквайте обилно с вода и не оставяйте продукта да изсъхне преди изплакването. Избягвайте всякакъв контакт с очите или кожата. Използвайте предпазни очила и гумени ръкавици. Не съхранявайте при температури под -10°С. Не използвайте на мотоциклети, QUADS,…за тази цел използвайте YACCO MOTOWASH.

Гел-паста за ръце

 

alt

LAVE MAINS

Опаковка: 5 кг.

гел за
измиване на

ръце

Предназначение:  Гел за измиване на силно замърсени ръце. Съдържа сапуни и детергенти осигуряващи отлично измиване и омекотяване.

Свойства и предимства: Съгласувано с козметични изисквания. Предпазва и съхранява кожата. Не образува алергични реакции. Чувствително спомага за хидратирането на кожата.

Течност за чистачки

 

alt

LAVE GLACE CONCENTRE

Опаковка: 0.5, 20 л.

концентрат

Предназначение:  Течност за чистачки – концентрат. Универсална за всички сезони. Оптимизирана формула да измива и защитава ефикасно.

Свойства и предимства: Не съдържа метанол. С приятна миризма. Антикорозионни свойства. Екологично чиста.

Начин на употреба:

Лято: разрежда се 1 към 2 с вода.

Зима: разрежда се 1 към 1 с вода.

YACCO препоръчва употребата на дестилирана вода.

alt

LAVE GLACE - 20 °С

Опаковка: 5 л.

Готова за

употреба течност

- 20 °С

Предназначение:  Готова за употреба течност за чистачки. Оптимизирана формула да измива и защитава ефикасно.

Свойства и предимства: Почиства и обезмаслява стъклата, като разтваря и премахва всички налепи по тях. Антикорозивен към чистачките и гумените уплътнения. След употребата му остава приятна миризма. Издържа до -20 °С.